S.S.S

Suyun gelme zamanı bölgeye ve suyun miktarına göre değişir. Suyun hangi bölgeye ne zaman verileceğini günlük olarak Belediyemizin Su ve Kanalizasyon şubesinden öğrenebilirsiniz.

Belediyemize gelip Kanalizasyon müracaat formunun doldurulması gerekiyor, Kanalizasyon bölümümüzden yetkili arkadaşlar tarafından konu tesbiti yapıldıktan sonra, Belediyemizin Vezne(Tahsilat) bölümüne  Kanalizasyon’a bağlanma ücretinin yatırılması gerekiyor.

Su tankeri için Belediyemize gelerek veya telefon açarak ALO 186 hizmet hattına isminizi, adresinizi ve telefonunuzu bırakmanız gerekmektedir.

Vidanjör hizmetinden yararlanmak için Belediyemiz’e gelip Vidanjör hizmet ücretini yatırmanız gerekiyor. Belediyemize geldiğiniz zaman vidanjörlerin yoğunluk durumuna bağlı olarak ilgili arkadaşlar tarafından sıraya konuluyorsunuz.

Evet, her türlü haşere ilaçlaması Belediyemiz tarafından yapılmaktadır. Bu uygulanmadan yararlanmak için Belediyemizin +90 (392) 223 19 01 telefonuna ve Alo 186 hizmet hattına isminizi, soyisminizi, adresinizi ve telefonunuzu bırakarak başvuru yapmanız yeterli oluyor.

Ayrıca, ilaçlama için iletisim@gonyeli.com adresine isminizi, soyisminizi, adresinizi, telefonunuzu ve şikayet konunuzu e-mail yollamanızda yeterli olacaktır.

Su sayacı takılması için evin tamamının bitmiş olması gerekiyor, sonra Belediyemize gelip Fen/İnşaat bölümümüzdeki arkadaşlarımıza başvurmanız gerekmektedir. Su işlerindeki arkadaşlarımız evi görüp onayladıktan sonra hesaplanan ücreti Vezne (Tahsilat) bölümümüze yatırdıktan sonra Su sayacınız takılır.

Elektrik onay yazısı için evin tamamının bitmiş olması gerekiyor, sonra Belediyemize gelip Fen/İnşaat bölümümüzdeki arkadaşlarımıza başvurmanız gerekmektedir. Elektrikci arkadaşlarımız evi görüp onayladıktan sonra Elektrik için onay yazısı verilir.

Belediyemize gelerek veya telefon açarak imar bölümümüzden randevu almanız gerekmektedir. İmar bölümümüz evi görüp onayladıktan sonra, aldığınız inşaat izninin %10’u kadar Vezne(tahsilat) bölümüne ödeme yapmanız gerekmektedir ve ödemeden sonra Onay Belgeniz yazılır ve Belediye Başkanımız imzalar.

Şehircilikten ve mimar/mühendisler odasından imzalı-mühürlü (vize’li) olan dosya Belediyemize getirilir. Getirilen dosya inşaat bölümümüz tarafından düzenlenir. ücreti hesaplanır (m2 ‘ ye göre) ve yatırılır. Burdanda Lefkoşa Su İşlerine yollanır ordaki ödemeside yapıldıktan sonra dosya tekrardan Belediyemize gelerek İnşaat izni çıkartılır.

Bölgeye göre değişir. Belediyemize gelerek, telefon açarak veya iletisim@gonyeli.com adresine mail atarak imar birimimize ulaşabilir ve hangi bölgede olduğunuz bilgileri doğrultusunda daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Şehircilik ve mimar/mühendisler odasından imzalı-mühürlü(vizeli) dosya Belediyemize gelir ve burda İnşaat bölümümüz tarafından hazırlanarak 5 Resmi daireye (Polis, Elektrik, Su, Karayolları, Telefon Dairesi) görüş alınması için gönderilir. Gelen tamamdır görüşü sonrasında buradaki hesaplaması yapılır ve Vezne (tahsilat) bölümümüze ödemesi yapıldıktan sonra, onay alınabilmesi için Onay yazısı yazılıp 5 Resmi daireye gönderilir. 5 Resmi daireden Onay yazıları onaylandıktan sonra, Parselasyon Onay yazısı Belediyemiz tarafından yazılıp verilir.

Şehircilik ve mimar/mühendisler odasından imzalı-mühürlü(vizeli) dosya gelir ve Belediyemizin inşaat bölümü tarafından hazırlanıp, hesaplamaları yapılır. Gerekli ödeme Vezne(tahsilat) bölümümüze yapıldıktan sonra dosya mühürlenip mal sahibine verilir.

Belediyemize koçan fotokopisi ile gelmeniz yeterli olur. Bilgisayardan koçan no kontrol edilir. Eğer kaydı yoksa genel beyanname ile birlikte dosya açılır, beyanname ile birlikte koçan no’suda dosyaya konduktan sonra Bilgisayardan işlemleri yapılıp hesaplanır ve ödemesi Vezne (tahsilat) bölümümüze yapılır.

Koçan fotokopisi yoksa Belediyemize gelip gerekli form’ları doldurarak Emlak Vergisi işlemlerinizi arkadaşlarımızında yardımlarıyla yapabilirsiniz.

Emlak Vergisi borcunuzu koçan fotokopisi ile birlikte Belediyemize gelerek, isterseniz telefon açıp ismizi soyisminizi ve koçan no’nuzu vererek veya iletisim@gonyeli.com adresine bilgilerinizi yollayarak öğrenebilirsiniz.

İpotek ve Devir işlemleriniz için Emlak borcunuz olmadığına dair belgeyi Belediyemize gelerek Emlak bölümümüzdeki arkadaşlarımızın yardımıyla almanız mümkündür.

KKTC vatandaşları için; Zabıta bölümü tarafından kimlik kartına bakılarak sevk kağıdı (tahliller için) veriliyor.

TC vatandaşları için; Zabıta bölümü TC pasaportuna bakıp çalışma izni olanlara sevk kağıdı (tahliller için) veriliyor.

Daha sonra tahlil sonuçları belediyemize ulaştırılıyor ve Vezne (Tahsilat) bölümüne yapılan ödemeden sonra Zabıta bölümümüz sağlık karnesini çıkartıp teslim ediyor.

Bu tahliller periyodik olarak 6 ayda bir yenilenmektedir.

Belediyemize gelip kimlik kartı, kira sözleşmesi veya mal sahibi iseniz mal koçan fotokopisi ile Zabıta birimimize başvuruyorsunuz. Eğer Belediyemize vergi borcunuz yoksa Zabıta bölümünden ilgili arkadaşlar tarafından iş yerinin o bölgeye ve işletmeye uygun olup olmadığı denetleniyor. Eğer uygunsa iş yeri izin belgesi için Vezne (Tahsilat) bölümüne ilgili ücret yatırıldıktan sonra iş yeri izin belgeniz hazırlanıp teslim ediliyor. Yeni açılacak işyerlerinin Şehir planlama onayı olması gerekmektedir veya eski iş yerlerinin ismi ile fonksiyonu değişecekse de yine Şehir planlama onayı gerekmektedir.

Köpek ruhsatı almak için Zabıta bölümüne başvuruluyor ve ilgili arkadaşlar tarafından köpeğin sene içindeki aşılarının yapılıp yapılmadığı kontrol edilip, 1 yıllık süreç için Vezne(tahsilat) bölümümüze ilgili ücret yatırıldıktan sonra Zabıta bölümünden köpek ruhsatı alınabiliyor.

İnşaatta yatılı kalan işçiler için Belediyemize gelerek veya telefon açarak, isterseniz iletisim@gonyeli.com adresine mail atarak şikayette bulunabilirsiniz. Şikayetiniz doğrultusunda Zabıta bölümünden ilgili arkadaşlar oradaki işçilerin sayısını ve ortamı denetlemek için giderler. Gerekli tahliye ikazı yapılır ve eğer ikazı dikkate almazlarsa polis kontrolünde en kısa sürede tahliyeleri gerçekleştirilir.

Evet imalathaneler ve tüm iş yerleri Sağlık Şubemiz ve Zabıta birimimiz tarafından periyodik olarak denetlenir. Uygun ve sıhhi şartlarda üretim/satış yapılmazsa ürünler imha edilerek ihbar verilir. İhbar dikkate alınmazsa iş yerinin kapatılması söz konusu olur.