“Basın Gözümüz, Kulağımız, Dilimizdir”

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’den 11 Temmuz Basın Günü mesajı

“Barış gazeteciliğine her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu tarihi dönemeçte, Kıbrıs Türk basının gerekli sorumluluğu üstleneceğine yönelik inancım tamdır.”

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, 11 Temmuz Basın Günü’nü kutlayarak, “Kıbrıs Türk basını, ülkede demokrasinin, çok sesliliğin ve özgürlüklerin gelişmesinde çok önemli bir işlev görmektedir” dedi.

Ahmet Benli, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle yayınladığı bildiride, büyük özveriyle çalışan basın emekçilerinin, yurttaşın adeta gözü, kulağı ve dili olduğunu belirterek, “Basın özgürlüğüne hep birlikte sahip çıkmalı, gazetecilerin çok daha iyi koşullarda mücadele etmesi için çalışmalıyız” görüşünü ortaya koydu.

Ahmet Yalçın Benli açıklamasında şunları söyledi:
“Kıbrıs Türk Basın Tarihi aynı zamanda bir mücadele tarihidir. 126 yıllık köklü geçmişi ile basınımız, Kıbrıs adasındaki tüm süreçlerde çok özel bir rol üstlenmiştir. Basınımız, yerel yönetimlerin çalışmalarının tüm toplum ve kamuoyu ile buluşmasında da her zaman hassas davranmış, sorgulayıcı olmuş, yerinden yönetim ilkesine hassasiyetle yaklaşmıştır. Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve tüm yerel yönetimler olarak, önümüzdeki süreçte ‘Su Yönetimi’ konusunda üstleneceğimiz önemli sorumlulukta, Kıbrıs Türk basının ilgisi bizler açısından son derece teşvik edici ve denetleyici olacaktır.

‘Barış gazeteciliği dönemi’

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, müzakere sürecinde ‘barış gazeteciliği’nin önemine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde hem güven yaratılması hem de sürdürülebilir bir sonuca ulaşılması için basınımıza yine önemli görevler düşmektedir. Barış gazeteciliğine her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu tarihi dönemeçte, Kıbrıs Türk basının gerekli sorumluluğu üstleneceğine yönelik inancım tamdır. Gazetecilik mesleğinin saygınlığının çok daha ileriye taşınması, özgür bir medya ortamında, etik değerlerin dürüstlüğün temel misyon haline geldiği bir yayıncılık anlayışı ile mümkündür. Toplumun bilgi edinme hakkı için mücadele eden basınımızın önünün açılması için ekonomik özgürlüğün kazanılması da son derece önemlidir. Basın İş Yasası’nın üst düzeyde uygulanması, Kıbrıs Türk medyasına yönelik haksız rekabet koşullarının ortadan kaldırılması ve basın emekçilerinin geleceğe çok daha güvenle bakabilmesi, hepimizin demokratik zenginliği için önemlidir. Bu duygu ve düşüncelere Basın Günü’nü kutlar, tüm gazetecilerimizi sevgiyle selamlarım.”